Ilse in Juli

Maandag, 7 juli 2014 tot woensdag, 9 juli 2014

Terwijl Bart zijn vader en partner afhaalt in Arequipa, vlieg ik door naar Juliaca. Het is een prachtige vlucht en ik kan nog juist op tijd mijn ogen openen om een foto te nemen boven de Misti vulkaan. Ook de Colca-canyon is duidelijk zichtbaar vanuit de hoogte.
In Juliaca staat er een busje klaar die rechtstreeks naar Puno rijdt. Wat een confort!


Vanuit Puno rest me nog een laatste rit tot Juli, mijn tweede thuis. Wat doet het deugd om terug het zonnetje van de Altiplano te voelen.
In Juli klop ik aan bij Ayme…een blij weerzien na 6 jaar. Zoveel jaren maar aan onze vriendschap is niets veranderd. Ze blijft een warme plaats in mijn hart bewaren. Ik maak kennis met Magdiel/Carol, haar tweejarig dochtertje. Net na de middag komt Aldaïr/Jorje, mijn metekindje, thuis. Een blij weerzien. Hij vroeg iedere dag opnieuw aan zijn moeder wanneer zijn meter zou langskomen… En nu stond ik daar…echt.