Parque National Natural de Tayrona

Maandag, 9 juni 2014

Transfer Caragena-Santa Marta.
We komen terug terecht in een superleuk hotel “The Dreamer”…met zwembad. Ik ga alleen “Quinto de San Pedro Alejandrino” bezoeken. Het is de hacienda waar Simon Bolivar (de bevrijder van Colombia, Venezuela, Ecuador, Peru en Bolivia) zijn laatste jaren doorbracht en ook verleed. Hij werd slechts 47 jaar.

Dindag, 10 juni 2014

Taganga is niet veel speciaals. Een vissersdorpje die een toeristenghetto is geworden. Het is veel te warm om op het strand te liggen. Activiteit van de dag…1 visschotel (de lokale zalm) en 2 verse fruitsappen. De vis wordt blijkbaar gewoon met wat zout gebakken in olie. Maar hij is zo vers dat er niet veel toegevoegd moet worden voor een heerlijke smaak. Na een paar uurtjes besluiten we terug te keren naar het hotel en nog wat te genieten van het zwembad.

Woendag, 11 juni 2014 tot vrijdag, 13 juni 2014

Sun, sea and beach…dit is “Parque National Tayarona”. En we lieten ons dan ook gaan op het ritme van de golven met een boekje en af en toe afkoelen in het water. Heerlijk op het strand blijven tot we helemaal alleen onder de volle maan zitten…

In Santa Marta we’re dropped off at our hostel, an oasis a little outside the town centre. Everything is built around the central swimming pool, a welcome refreshment in the heath of the Caribbean!
We enjoy the scenery almost more as the town, which hasn’t a lot to offer they tell us.
In Taganga, a small bay just outside Santa Marta we try a grilled, fresh fish in the harbour. We taste its freshness and wash it down with a great maracuja juice… The wealth and sweetness of the fruit here are marvellous. You have to try them to know how they taste!

The highlight around Santa Marta is the Tayrona National Park, with some dreamy bays and a couple of swimming beaches. With our food and water supply – some 20 kg’s – we enter the park. The park itself is quite touristic, so prices inside are booming.
Before we arrive at our campsite, a 2,5 hours walk lies ahead. We cross some forests, pass a couple of beach restaurants and sweat litres a time. Finally we arrive at the campsite. The next two days are simple beach fun, relaxing in the hammocks and swimming in the sea before we walk back.
The campsite was not the greatest spot on earth and Tayrona itself is quite touristic, but it is an easy to reach coastal experience, so perhaps worth a couple of days.