The Stuart Highway : The Alice to Darwin

The road from The Alice to Darwin, a straigth line of 1500 km’s sealed roads…
How do we make that distance interesting? Or better… How do the Australians make them interesting? Well a short list of remarkable places, some naturally, others humanly.

Point 01 : Aileron with 2 statues of big aborigines

Point 02 : Wycliffe Well – baptised as Australia’s UFO capital, in reality a roadhouse with campground…

Point 03 : Devil’s Marbles – beautifully eroded circular or oval shaped stones.
For the Aborigines this place has a very important meaning.

Point 04 : Mataranka – two beautiful, natural hot springs (Bitter Springs and Rainbow Springs) and above that, baptised as the ‘capital of the Never Never’ (a famous Australian Outback novel)

Point 05 : Pink Panther Roadhouse – you guessed right, painted in pink with some panthers added… And believe it or not a small – but really enjoyable – zoo…

Point 06 : Katherine and Katherina Gorge (a beautiful walking – swimming spot)

Point 07 : Edith Falls, more stunning natural swimming holes and waterfalls…

Point 08 : on a side road – Butterfly Gorge (our favourite one, self-baptised as the cave of Ali Baba) and the Douglas Hot Springs

Point 09 : many high termite mounds, most of them taller than both of us!

Point 10 : Small falls along the road

Point 11 : on side track – Litchfield NP, or better a natural water attraction park (see blogs about the Top End)

Point 12 : Darwin, the end of the trail…
Literally and figuratively.

Donderdag, 17 juli 2017

Vertrekpunt: Alice Springs
Eindbestemming: the Devils Marbels
Bij de Aboriginals zijn deze immense, kogelvormige stenen de eieren van de regenboogslang.
We komen aan bij “magic hour”, het prachtige avondlicht om te fotograferen. Ik kan jullie niets meer vertellen dan er te zien is op de adembenemende foto’s. Geniet ervan.

Vrijdag, 18 juli 2013

Vandaag was een superdag.
Het begon allemaal in the Pink Panther Roadhouse deze morgen.
In Australië hebben ze de gewoonte om van de tankplaatsen en bijhorende pub iets speciaals te maken. Een speciaal kleurtje, een verkeerslicht, een warmwaterbron,…of een dierentuin met vrije ingang zoals deze.
We liepen als verwonderde kinderen tussen de kooien door. We kregen terug een samenvatting van alle vogels die we al zagen en hoorden de voorbije maanden. Het aaien van een walabi blijft een belevenis voor jong en oud. Ik zou er wel graag eentje in mijn rugzak stoppen. Die dieren blijven altijd even interessant om naar te kijken. Ze gaan nooit vervelen.

Na de dierentuin gaan we naar de Rainbow Springs in Mataranka. We laten ons lekker weken in het warmwaterzwembad onder de palmbomen. Wat is dat genieten.
In hetzelfde park liggen ook de Bitter Springs. Je kunt je in de rivier een stuk laten meedrijven. We verwonderen ons erover dat zoveel oudjes van die drijvende slangen meehebben. Dat moet toch echt “in” zijn bij de 3de leeftijd…tot we horen dat die verhuurd worden aan 1dollar op de camping. Niet slecht…50 toeristen/dag…30 dagen..5 maand…maakt 7500 dollar…niet slecht om zo’n buis isomo te verhuren.
Veel “grey nomads” hebben die ook wel mee in hun caravan en gaan dagelijk hun oefeningen doen in de natuurlijke pools. Ja, fit blijven ze hier wel.

Zaterdag, 19 juli 2013

Deze morgen moesten we niet ver meer rijden tot Catherine. In de stad hadden we enkele boodschappen te doen: infocentrum, afdrukken maken en tanken. Wat een drukte in de stad! We zijn dat helemaal niet meer gewoon!

In de namiddag rijden we terug naar de Edith Falls waar we lekker relaxen aan de waterval en in het water plonsen.

Zondag, 20 juli 2013

Vandaag keren we terug naar Butterfly Gorge in het Douglas National Park. Dit vinden we de mooiste kloof in Australië. Ze staat in weinig toeristische brochures en is enkel gekend bij de Australiërs. Het is een pareltje en een geheim die zich niet makkelijk laat kennen.
Je moet eerst over rotsen klimmen om het meer te bereiken. Dit water kan je over zwemmen tot bij de poort van Ali Baba. Dit is een nauwe toegang tot de schatkamer…
8 boven elkaar gelegen swimmingspools uitgeërodeerd in perfecte ronde vormen in de rotsen. Het water stroomt trapsgewijs van de ene pool in de andere.
Ter hoogte van de voorlaatste pool voel je je in een 4-sterren hotel. Je zit in een perfect rond bad met warm water, een watervalleke op je rug en zicht op aflopend water omringd door steile kloofranden. Hopelijk blijft dit plekje nog lang bewaard!

Morgen in rechte lijn (met uitzondering van stop bij warmwaterbronnen in de rivier in de morgen) naar Darwin.