Reunited in Sydney

After a couple of months alone on the road… Ilse crossing Patagonia, South America and I further driving in Australia, both of us felt we really miss each other. Things feel much better when we are together, so we decided to join once again.
Meeting place : Sydney Airport – Time and date : 9 may 2013 at 18:00
Both of us had some arrangements and little troubles to get there in time, but finally at 19:00 we’re reunited and soon we’re on our way to a small hotel at Potts Point, Sydney. Time to enjoy the city…


But more important, time to enjoy each others company. And be sure, enjoying we did, with some small other problems along the way. A painful dent and a stubborn car… But after all, we’re together, that is what counts!
Ilse wrote the details out from our Sydney trip…

Woensdag, 08 mei 2013
Back to Australia… over Antartica. Wat een ijsvlakte! De zonsondergang geeft prachtige beelden. En ik die droomde om ooit naar Antartica te varen. Nu vloog ik erover!
De man naast me vloog al 10 keer langs deze weg en zag nog nooit de ijsvlakte. Nu is alles KRAAKHELDER! Qué suerte!!!
Kijk maar naar de beelden…

Vrijdag, 13 mei 2013
Kiespijn bij koud en warm… niet zo gezellig.
Een tandartsbezoek in Patagonia is geen evidentie. Vorige donderdag liep ik uiteindelijk even binnen bij de tandarts om de hoek in San Rafael, Argentinië. Onmiddellijk wisten ze me te vertellen dat de tand moest ontzenuwd worden… een minder leuke boodschap.
In Argentinië kon ik het niet meer laten doen want ik vertrok de volgende dag naar Santiago in Chile. En in Chile was ook riskant daar ik 2 dagen later moest vliegen en dat er gevaar was voor bloedingen. Bovendien zijn alle behandelingen uit te voeren in privéklinieken. De mensen kunnen een gratis interventie krijgen (bv een knieoperatie) maar dan moeten ze een jaar op de wachtlijst of een onmiddellijke service die hen voor diezelfde operatie 10 000 dollar kost, te betalen uit eigen zak. De medische zorg is bij noodzakelijke gevallen dus heel duur. Laat staan voor tandheelkunde…
Australië leek me de beste oplossing.

De eerste morgen in Sydney gingen we dus op zoek naar een tandarts…
Eerste bezoek: een consultatie voor 130 dollar en een ontzenuwing zou me ongeveer 1000 dollar kosten. Hiermee wisten we onmiddellijk ook dat tandheelkunde hier volledig privé is en dat de meeste mensen er een speciale verzekering voor hebben.
Wat nu?
Volgende stap was de urgentie in het hospitaal… maar daar was geen tandarts aanwezig.
Bij het 3de bezoek hadden we meer geluk. Een vriendelijke glimlach in een multiculturele omgeving gaf me al een goede impressie. Ze konden me de volgende morgen een consultatie geven voor 50 dollar.
Wat een pak van mijn hart. Ik zou behandeld worden door een Chinese tandarts… een leuke meid.
Ze beslist onmiddellijk om een foto te nemen wat me al geruststelde.
En inderdaad… het gat die 3 maanden vooraf behandeld werd door mijn eigen tandarts raakt bijna de tandzenuw… maar er zit in dezelfde tand nog een venijnig gaatje en toevallig ziet ze er ook eentje bovenaan. Na samenspraak begint ze onderaan…. Bedrag 250 dollar. Maar ik heb er vertrouwen in.
De volgende maandag behandelt ze de rest. Bedrag 200 dollar. En nu hopen dat de onderste tand stabiel blijft en dat een ontzenuwing nog niet nodig is.
De sociale zekerheid in België is anders niet slecht…

Vrijdag tot zondag, 10 tot 12 mei : bezoek aan Sydney
Vrijdag:
Na de zoektocht naar een tandarts begint het bezoek aan Sydney. We slenteren door de pittoreske straatjes van Surry Hills en voelen ons terug in Gent of Antwerpen. Uitnodigende koffiebars, tweedehandskledingszaken en leuke prutswinkeltjes.
Lekker ontspannend in het zonnetje.

Zaterdag:
Na het tandartsbezoek slenteren we via de St Mary’s Cathedral, de Sydney Tower Eye en de Queen Victoria Building naar Chinatown. We gaan van de exclusieve kledingwinkels naar de habbekratswinkels waar alles
namaak is. We vinden hier wel goedkope en lekkere Chinese restaurantjes. Na de maaltijd wandelen we naar de bekendste symbolen van Australië…
Het Opera House en de Harbour Bridge.
We genieten van het prachtige zonlicht bij zonsondergang.

Zondag:
Vandaag zetten we onze stadsverkenning verder. We wandelen via de Royal Botanic Gardens terug naar het Opera House. Dit is een niet te missen wandeling in Sydney. Je hebt er prachtige zichten op de stad. Bovendien is het moederdag en spreken de Australiërs af in het park om samen te lunchen. We vervolgen onze weg met een bezoek aan “The Rocks” waar een kunstmarkt aan de gang is. Wat een creativiteit!
Leuke link : http://www.hamishsevenoaks.com.au
Daarna zetten we ons op het chiqueste terras van Sydney met zicht op het Opera House en de Harbour Bridge. We zijn hier maar 1 keer en we profiteren er dan ook van.
We bekijken de Japanse modepopjes die juist hun inkopen deden in de exclusieve kledingszaken in de buurt. Dan ga ik liever op reis dan op dure hakken lopen met roze zolen!

Maandag:
Opnieuw naar de tandarts… maar ook onze Janis heeft kiespijn. We horen een kleine ontploffing and that’s it. The roadassistance sleept ons naar de dichtsbijzijnde garage. We zien zelf ook wel het probleem en bestellen de onderdelen bij Repco… morgen. We “kamperen” dan ook maar in de auto. Slaapwel.

Dinsdag:
Na de middag krijgen we Janis terug aan de praat en we rijden rechtstreeks naar onze vrienden in Shellharbour. We worden er met open armen ontvangen en zullen hier een paar dagen blijven.
Tot hoors.