Intermezzo : Shopping Outback…

Onze volgende bestemming: Bedourie.

Even enkele anekdotes over het shoppen in de outback.
In het infocentrum van Bedourie horen we dat er in de lokale winkel veel verse groenten en fruit te koop zijn. Op naar de winkel! Zoals zo vaak in de outback staan er geen prijzen op het fruit en groenten. We nemen vanalles mee en laten het wegen.


4 patatten: 6 dollar
5 bananen: 10 dollar
1 aubergine: 6 dollar
6 wortelen: 4 dollar
3 ajuinen: 2,5 dollar
1 kool: 6 dollar
4 appels: 6 dollar
4 peren: 9 dollar
Gepeperde prijzen dus. Ook wel normaal want de producten moeten duizenden km aangevoerd worden en de brandstofprijzen worden verrekend in de prijzen.
We houden het op bananen, wortelen, ajuinen, kool en patatten.
Net als er een reuzebanaan binnen is, ontdekken we dat er op onze rekening 14 dollar werd aangerekend. 3 dollar voor een banaan dus. Dit zijn toch wel de duurste van onze reis! Maar we genieten er dan maar dubbel van.

In de winkel vond ik ook een pakje om vanillepudding te maken = custard noemen ze het hier. Dat kan nog wel eens smaken als dessertje. En daar heb je alleen een kookpan voor nodig. De volgende dagen zal ik beseffen dat pudding maken nog niet zo eenvoudig is zonder aanbranden en overkoken. Maar oefening baart kunst. En ‘s nachts is het hier koud genoeg om een lekkere frisse vanillepudding te hebben in de morgen. Jammer genoeg overleeft hij momenteel de nacht nog niet omdat we heb meestal al lauw opsmullen.

In de winkel kopen we ook een pot yoghurt aan halve prijs. 5 dollar ipv 10 dollar. Die 5 dollar is de normale prijs in de supermarkt in de stad. We kijken op de vervaldatum. De yoghurt is blijkbaar in promotie omdat hij al 14 dagen over tijd is. Dus niet omdat hij BIJNA vervallen is. We vertrouwen het toch omdat de pot hermetisch afgesloten is. En er was dan ook geen probleem. Het is toch opmerkelijk wat hier allemaal kan in de outback.

Een ander typisch fenomeen… VLIEGEN VLIEGEN VLIEGEN…

In Birdsville verwoorden ze het als volgt :
Birdsville…
One million flies can’t be wrong

Wij verkiezen volgende woordspeling :

Als achter vliegen vliegen vliegen vliegen vliegen vliegen achterna…

Flies1